Refleksjonsnotat- Digital økonomi og forretningsmodeller

Innhold:

Ulike tema og kursets betydning for meg

Avslutning

I den første delen av dette semesteret har vi hatt emnet digital økonomi og forretningsmodeller med Arne Krokan. Jeg hadde høye forventninger til emnet etter tidligere positive omtalelser om valgfaget jeg hadde valgt. Det har vært en hard start på fjerde semester, som har vært preget av strenge koronarestriksjoner, nye studieteknikker og mer skolearbeid enn man er vant med.

Ulike tema og kursets betydning for meg

I løpet av den første delen av kurset har jeg støtet på mange ulike temaer som jeg ikke har visst noe om fra før. Dette har gjort at jeg har måttet lese meg opp og satt meg nøye inn i de ulike temaene før jeg har skullet skrive et blogginnlegg. Jeg har erfart at det å produsere tekst som en del av læringen har bidratt til en bredere og mer praktisk forståelse av ett emne enn tidligere. En slik type læring har samtidig krevd mer kreativitet og kvalitet. Det å ha jobbet med blogginnlegg i forkant av eksamen har resultert i at jeg har lært mer om emnet, samt blitt mer nysgjerrig på nye teknologier og hvordan man kan benytte disse i praksis. Jeg har den siste måneden lært ekstremt mye nytt og spennende. For å begrense dette refleksjonsnotatet, vil jeg derfor trekke frem det som har fascinert meg mest.

Nedenfor har jeg vedlagt lenker til to av mine tidligere blogginnlegg som omhandler svært spennende temaer:

Den første måneden har vi vært innom en rekke spennende temaer som digitale plattformer, kunstig intelligens, AR teknologi, filterbobler og mye mer. Dette er temaer jeg syntes har vært svært interessante og lærerike. I løpet av kurset har vi sett flere sider av ulike typer teknologi, samfunn og organisasjoner. Jeg har lært at de ulike temaene har et samspill med hverandre og at de gjensidig vil kunne være med på å påvirke hverandre. De ulike temaene vi har vært innom er helt klart viktige temaer, som jeg mener vil være med på å påvirke og utvikle samfunnet i stor grad fremover. I tiden fremover har jeg troen på at jeg kan dra nytte av det jeg har lært om hvordan teknologi endrer arbeidsprosesser, infrastruktur og samfunnet i både arbeidslivet og mitt eget liv.

Avslutning

Avslutningsvis vil jeg si at det å produsere tekst om et emnet i forkant av eksamen, er med på å bidra til en brattere læringskurve. Jeg har selv erfart at dette har vært en ekstremt effektiv og spennende studieteknikk, noe som jeg helt klart vil ta med meg videre i tiden fremover. Jeg må ærlig innrømme at det har vært en hektisk måned, bestående av forelesninger, publisering av blogginnlegg og sertifiseringer. Men vil samtidig si at jeg har lært ekstremt mye på kort tid. Jeg vil takke Arne Krokan for innholdsrike og spennende forelesninger til tross for korona omstendighetene. Jeg gleder meg til å gå videre til neste del av dette valgemnet og se hva slags kunnskap jeg kan ta fatt på videre.

-Emilie

Du må gjerne legge meg til på LinkedIn.

Referanser:

Forsidebilde er hentet fra forelesing 2 med Arne Krokan i digital økonomi og forretningsmodeller

2 Svar på “Refleksjonsnotat- Digital økonomi og forretningsmodeller”

  1. Takk for hyggelige tilbakemeldinger Emilie og ros til deg for gode og reflekterte innlegg. Jeg er glad for at du har sett nytten av å arbeide på denne måten og håper det er noe du tar med deg på veien videre også.
    Lykke til med fortsettelsen!
    Hilsen fra Arne

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *